RUR 2019 – újra a legjobbak között

2019, október 22 - 11:49
Műszaki tudományterületen egyetlen magyar intézményként, a természettudományi területen pedig 45 helyezést javítva szerepel a Debreceni Egyetem a Round University Ranking (RUR) 2019-es felsőoktatási világrangsorban. A listát hétfőn hozták nyilvánosságra.

A moszkvai székhelyű független szervezet, a világ legjobb 1000 egyetemét értékeli összesítve és tudományterületenként egyaránt 4 kategóriában: oktatás (40%), kutatás (40%), nemzetközi mutatók (10%) és pénzügyi fenntarthatóság (10%).

A természettudományi területen idén 45 helyet javítva az 519. helyen végzett a Debreceni Egyetem. A vizsgált területek közül az oktatás kategóriában érte el a leglátványosabb eredményt az intézmény, az előző évi 588-ról az 518. helyre előrelépve, míg az összpontszám 31.968-ról 37.934-re emelkedett.

A Debreceni Egyetem teljesítménye a műszaki tudományterületen is kiemelkedő, hiszen egyetlen magyar felsőoktatási intézményként az 576. helyen zárt a RUR 2019-es rangsorában.

- Az egyetem vezetése stratégiai célként tűzte ki a nemzetközi rangsorokban való minél jobb szereplést. A mostani eredmény pozitív visszacsatolása a munkának, különösen örülök, hogy a természettudományi és a műszaki szakterületen jó eredményt értünk el – hangsúlyozta Pintér Ákos általános rektorhelyettes.

Az intézmény eredménye ide kattintva érhető el.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.